Ik ben Peter Schepers, intensive care verpleegkundige en oprichter van SCCE

Dat ik van mijn hobby mijn werk zou gaan maken werd voor mij later pas duidelijk…

Inmiddels geef ik ruim 20 jaar les in eerstehulpverlening. Eerst gaf ik veelal les voor de plaatselijke EHBO vereniging en het Nederlandse Rode Kruis als instructeur (kinder-) EHBO & (kinder-) reanimatie, erkend door Het Oranje Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad. Later was ik ook regelmatig te vinden op examenlocaties als examinator van Het Oranje Kruis en als jurylid bij landelijke EHBO wedstrijden. Enkele jaren later pas heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt door in 2005 een radicaal besluit te nemen. Zo heb ik mijn werk als eerste auto-elektrotechnicus (diagnosetechnicus)  achter mij gelaten om helemaal opnieuw te gaan beginnen. Maar nu in de zorg,  als verpleegkundige binnen de Ziekenhuisgroep Twente (destijds nog het Twenteborgziekenhuis). Het was ook in die periode dat ik de opleiding heb gevolgd tot instructor-trainer bij de Nederlandse Reanimatieraad. Vanaf dat moment gaf ik veelal les aan reanimatie-instructeurs.

Binnen de ZGT heb ik mij verder kunnen ontwikkelen tot intensive care verpleegkundige met als aandachtsveld techniek en medische apparatuur.

Al snel heb ik mij na de opleiding aan mogen sluiten bij de groep advanced life support instructeurs binnen de ZGT. Vanaf dat moment gaf ik naast het werk als ic verpleegkundige met regelmaat ALS-reanimatietrainingen binnen de Ziekenhuis Groep Twente en doe dat nog steeds met veel plezier. Met net zoveel plezier begeleid ik tijdens mijn werk al ic-verpleegkundige regelmatig verpleegkundigen die in opleiding zijn tot intensive care verpleegkundige.

Niet alleen voor de EHBO vereniging en het Nederlandse  Rode Kruis maar ook voor de KNMV, TT circuit, ZGT Medical Team, Ronde van Overijssel, Ronde van Twente en meer  organisaties deed ik in mijn vrije tijd regelmatig inzetten. Nooit als individu maar altijd samen met een team. Alleen kun je niet veel doen, maar in een team kun je samen het verschil maken. Je bent elkaar gewoon nodig met ieder zijn eigen specialisatie. Zowel de artsen, verpleegkundigen als EHBO’ers. Mensen in nood zijn kwetsbaar. Die hopen op de allerbeste zorg, kennis en kunde. Slachtoffers geven zich aan je over. Niet omdat ze dat zo graag willen, maar omdat ze niets anders kunnen. Daar moeten wij zorgvuldig mee omgaan. Ik heb voor slachtoffers een groot empathisch vermogen maar pak ook door als het moet. Die ervaringen hebben mij gevormd. Ook patiënten in het ziekenhuis zijn kwetsbaar, vooral op de intensive-care. Mijn mening is dat niets de beste zorg in de weg mag staan.

In 2018 ben ik uit hobby mijn eigen onderneming begonnen; SCCE. Als snel was SCCE een erkend leverancier van ZOLL AED ’s en een erkend opleidingsinstituut van de Nederlandse Reanimatie Raad. Inmiddels heeft SCCE een heel mooi klantenbestand opgebouwd dat bestaat uit particulieren, bedrijven, zorginstellingen, scholen en overheidsinstanties.

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, en dat merkt u.

Bij SCCE staat kwaliteit hoog in het vaandel, en dat merkt u!