AED

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een apparaat waarmee bij een levensbedreigende hartritmestoornis (ventrikelfibrilleren) een elektrische schok kan worden toegediend om het hart weer in een goed hartritme te krijgen zodat de bloed- en zuurstofcirculatie zich weer hersteld. Hiermee kan de overlevingskans met meer dan 60% worden verhoogd.

Wanneer de AED op de juiste manier is aangesloten op het slachtoffer zal de AED een eerste hartritmeanalyse verrichten om te bepalen of een schok wel of niet moet worden toegediend. Een schok toedienen is alleen zinvol als er sprake is van een bepaalde soort hartritmestoornis, te weten ventrikelfibrilleren, ook wel chaosritme genoemd. Wanneer de AED constateert dat een stroomstoot noodzakelijk is dan zal afhankelijk van het type AED automatisch een schok of handmatig een schok worden toegediend na een waarschuwing van de AED.

SCCE is een officieel erkend Zoll dealer. Zoll voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is een fabrikant die al decennia lang ervaring heeft in de ontwikkeling en techniek achter defibrillatoren en medische apparatuur. Zoll heeft als laatste type AED de Zoll 3 op de markt gebracht. Dit is dé AED van deze tijd. De Zoll 3 bezit hoogwaardige medische techniek, is uitermate betrouwbaar en zeer veelzijdig.

SCCE staat 100% achter de producten die zij aan u levert. Neemt u vrijblijvend contact op voor advies of een demonstratie van een AED.