AED

De afkorting AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Dit is een apparaat waarmee bij een levensbedreigende hartritmestoornis (ventrikelfibrilleren) een elektrische schok kan worden toegediend om het hart weer in een goed hartritme te krijgen zodat de bloed- en zuurstofcirculatie zich weer hersteld. De ontwikkeling van deze apparaten heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Alle AED’ s geven gesproken aanwijzingen aan de bediener zodat deze stap voor stap door het hele proces begeleid wordt. Om het slachtoffer de grootst mogelijke levenskans te bieden is het zeer wenselijk dat de bediener van een AED een AED-basiscursus gevolgd heeft en deze jaarlijks herhaald. Een getrainde AED- bediener kan daardoor de AED vele malen sneller bij het slachtoffer aansluiten.

Wanneer de AED op de juiste manier is aangesloten op het slachtoffer zal het een eerste analyse verrichten om te bepalen of een schok wel of niet moet worden toegediend. Een schok toedienen is alleen zinvol als er sprake is van een bepaalde soort hartritmestoornis, te weten ventrikelfibrilleren, ook wel chaosritme genoemd. Wanneer de AED constateert dat een stroomstoot noodzakelijk is zal afhankelijk van het type AED automatisch een schok of handmatig een schok worden toegediend na een waarschuwing van de AED.

Wanneer er gereanimeerd wordt en een AED snel bij het slachtoffer wordt aangesloten wordt daarmee de overlevingskans van de patiënt aanzienlijk vergroot!

SCCE levert alleen die AED’ s die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en van de fabrikanten die decennia lang ervaring hebben in de ontwikkeling en techniek achter defibrillatoren. Neemt u vrijblijvend contact op voor advies of een demonstratie van de AED. SCCE staat 100% achter de producten die zij aan u levert. Daarom zijn niet alle AED’ s verkrijgbaar bij SCCE.

Uw zorg is onze opdracht!

Onze klanten